Alltid fri frakt inom Sverige

100% nöjd kund-garanti

A-klassade ljudabsorbenter

Ljuddämpande designsamarbete med konstnärsduon Auran/Frankenstein

Poasana har inlett ett designsamarbete med Auran/Frankenstein och den första upplagan av deras ljudkonst i ull kommer att släppas 1 juni kl 08.00. Poasana arbetar hållbart med naturmaterial och återanvänt material. 100 procent av ullen är återvunnen och även metallramen till ljudkonsten är av återvunnet material.

 - Vi jobbar materialbaserat och vi och Poasana har gemensam syn på ullens enorma potential, vilket gör samarbetet väldigt roligt och utvecklande. Något intressant uppstår när ett genuint intresse för konst, kombineras med Poasanas kunskap om ljudhälsa, säger konstnären Karin Auran Frankenstein.

- Att jobba med material som inte belastar jordklotet, berättigar vårt arbete. Ullens funktionella aspekt blir till bränsle för oss i den kreativa processen med ljudtavlorna. Organiskt, geometriskt, köttigt och strikt är ord som skulle kunna representera vårt konstnärliga uttryck, säger Tomas Auran.

 

OM AURAN/FRANKENSTEIN

Med ett delat intresse för hantverk och materialitet arbetar duon Auran/Frankenstein skulpturalt, rumsligt och ofta med en funktionalitet i sina verk. Med ett särskilt intresse för materialens omvandlingspotential och förskjutningar det genererar tar dom sig an glömda, förkastade material, metoder och berättelser och tangerar i sina arbeten frågor som berör klass, samhällets organisering och jorden som materia och plats. Duon är bosatt i Malmö och delar ateljé/verkstad på Bragegatan 15 i Seved. www.karinfrankenstein.se 

 

Tillbaks till toppen