Alltid fri frakt inom Sverige

100% nöjd kund-garanti

A-klassade ljudabsorbenter

Bra Hifi räcker inte

Ett riktigt bra ljud är avgörande för upplevelsen när du ser film eller lyssnar på musik. Kvaliteten på din ljudanläggning är naturligtvis viktig. Men det räcker inte. Akustiken i rummet måste också vara rätt. Studsar ljudvågorna runt mellan väggarna innan de når ditt öra blir klangen förvrängd, och då spelar det ingen roll hur bra din HiFi är. För att få en optimal film- eller musikupplevelse behöver du ljudabsorbenter. Men de ska matcha inredningen i ditt hem också. Därför lägger vi ner lika mycket tid på designen som funktionen när vi tillverkar våra ljudabsorbenter. De är helt enkelt både effektiva och estetiska. .

Så inreder du för örat

 Är akustiken i rummet dålig blir det många ljudreflexer. Det försämrar inte bara ljudupplevelsen, utan överanstränger hjärnan också. Med våra ljudabsorbenter blir soundet skönare och rummet snyggare.

1. Sidorna Börja med att sätta upp absorbenter på rummets långsidor för att eliminera direktreflexer från huvudhögtalarna. Till detta behöver du en spegel samt hjälp från en annan person. Be personen att förflytta sig med spegeln i händerna (i öronhöjd utifrån din sittposition) – från den ena främre högtalaren bakåt mot lyssningspositionen. När du ser högtalaren i spegeln vet du var reflexen träffar väggen. Sätt upp absorbenten där. Gör sedan om samma procedur på andra sidan.

2. Bakom Ytterligare en absorbent behövs bakom lyssningspositionen. På så sätt dämpas den störande reflexen från huvudhögtalarna och de bakre högtalarna tillåts arbeta ostört.

3. Framför Slutligen ser du över området bakom huvudhögtalarna och centerhögtalaren. För att undvika en oönskad spridning av bas och lågt mellanregister behövs en eller flera absorbenter på väggen bakom huvudhögtalarna.

Viktigt att tänka på

Cirka 30% av lyssningsrummets väggar bör vara dämpade med ljudabsorbenter. Genom att montera ljudabsorbenterna med medföljande monteringskrokar skapar du en optimal luftspalt mellan absorbent och vägg. Tänk på att sätta upp dem i öronhöjd (utifrån din sittposition i rummet).

 

Tillbaks till toppen